8+ Noord

woensdag 04 september 2024
 • 8+ Noord - 8+ Midden Schoolkamp “Beleef de Steentijd’ - Lelystad

  woensdag 04 september 2024 - 2:00 pm - vrijdag 06 september 2024 - 2:00 pm
  Archeologisch Openluchtmuseum Swifterkamp Vlotgrasweg 15 8219 PP Lelystad

  Doelgroep: groep 6 t/m 8 basisonderwijs en eerste klassen voortgezet onderwijs - minimum leeftijd 8 jaar - maximaal 35 deelnemers

  Wat: Bij opgravingen in de buurt van Swifterbant werden in 1966 resten van een eeuwenoude cultuur ontdekt. De Swifterbantcultuur vormde in midden Nederland de overgang tussen de leefwijze van de jager-verzamelaar en de eerste boeren. Swifterkamp is een nagebouwd prehistorisch dorp zoals het zo’n 4000 tot 6000 jaar geleden geweest moet zijn. Er staan 2 boerderijen, een paar kleinere gebouwtjes, en een jagershut. Ook is er een speelveld, een vuurplaats, goed zwemwater, boomstamkano’s en nog meer.

  In dit unieke dorp gaan wij een paar dagen op kamp in de prehistorie. We gaan een natuurbelevingswandeling maken, we gaan graan malen, vuur stoken en een snorrebot maken, we gaan hout sprokkelen om de vuren brandend te houden en bereiden samen lunch en diner op prehistorische wijze. Naast deze vaste programmaonderdelen is er vrije tijd om bijvoorbeeld te spelen en verhalen te vertellen of te zingen bij het kampvuur. Heb je ideeën om het programma an te vullen met meer prehistorische activiteiten, ik hoor het graag!
  We slapen op strozakken in de boerderijen, neem zelf een hoofdkussen en slaapzak mee. Alle maaltijden, koffie en thee zijn bij de prijs inbegrepen. Modern sanitair is aanwezig.

  Kosten: 80 euro per persoon, zowel voor de leerlingen als de ouders/begeleiders
  Aanmelden: Dit evenement wordt door mij (Jessica) georganiseerd speciaal voor thuisonderwijs-gezinnen. Wil je mee? Stuur via de website even een bericht met jullie namen, leeftijden (van de kinderen) en een 06 nummer waarop jullie te bereiken zijn. En natuurlijk bij welke musea of activiteiten we jullie gaan zien. Je krijgt van mij een uitnodiging voor de WhatsApp groep waarin ik 5 tot 6 weken vantevoren een betaalverzoek en andere relevante informatie zal delen. Na betaling is jullie aanmelding bevestigd. Kosteloos annuleren kan tot 14 dagen voor elk bezoek.
  
Ps:Dit evenement onderdeel van een hele serie activiteiten over het ontstaan van de aarde tot en met de eerste boeren. We kijken naar de ontwikkeling van het leven, evolutie, dinosauriërs, dieren in de IJstijd en nu. We leren over de geologische tijdschaal, de beweging van de aardkorst, vulkanen en aardbevingen. We onderzoeken fossielen en de vorming van het landschap door gletsjerijs. We ervaren hoe het is om te leven als Neanderthaler tijdens de IJstijd, in een prehistorisch dorp gedurende de Swifterkampcultuur en in Drenthe als hunebedbouwer en gaan een replica van Trijntje bekijken. Ik stuur je desgewenst graag het hele overzicht toe.

Scroll naar boven