Kunst & Atelier

Een week vol met ontmoeting en inspiratie

13 t/m 20 september 2024

De KUNST&ATELIER week is een week vol met ontmoeting en inspiratie. Deze keer heeft de week weer een thema: KUNST&ATELIER. In de ochtend komen er ateliers voor kinderen van alle leeftijden. Ze gaan hun eigen beeldtaal ontwikkelen door middel van beeldende kunst en creatief spel.

In de middag is er ruimte voor verdiepende techniek-workshops voor de 8+ers. De 8+ Ateliers zijn een aanvulling en verdieping op de 3+ ateliers en geen op zichzelf staand programma. Alleen mee doen met de 8+ route betekend dat je iets mist. In de 8+ ateliers zullen andere technieken en gereedschappen worden gebruikt die niet geschikt zijn voor jongere kinderen. Extra uitdagend voor oudere kinderen dus.

Even een woord van “de Kunstenaar”

Kunstenaars gebruiken kunst om een gevoel of idee uit te drukken dat je niet goed in woorden kunt vatten. Kunst spreekt een eigen taal, een taal die het hart begrijpt. Je hoeft geen kunstenaar te zijn om deze taal te kunnen horen, maar je hoeft óók geen beroepskunstenaar te zijn om deze taal te spreken. We denken soms dat alleen bijzonder getalenteerde en vaardige mensen kunst kunnen maken. ‘Ik kan niet tekenen’ en ‘Ik kan geen mooie dingen maken’ heb je vast wel eens gehoord of zelf gedacht. We vergeten dat mensen van nature kunst maken zoals vogels eieren leggen en bijen honingraten bouwen. Tijdens deze week KUNST & ATLIER gaan we (her)ontdekken dat onze kinderen geboren kunstenaars zijn.

Andere activiteiten

Naast de aangeboden workshops waar de kinderen heerlijk zelf mee aan de slag gaan, organiseert ieder gezin een activiteit (niet in het thema, maar bijvoorbeeld in de vorm van sport en spel, kennismakingsspellen of een spontaan idee) die bij hen past of neemt deel aan één van de vele praktische taken die er zijn. Hier voor kun je inschrijven na de aanmelding. En we vergeten natuurlijk de momenten van samen zijn bij het vuur niet! Dit alles bij elkaar vormt een prachtige inhoud van een heerlijke week genieten met elkaar!

Wie: Deze week is voor gezinnen met kinderen die thuisonderwijs krijgen. Dat betekent dat je kind 5 jaar of ouder is en dat er een beroep op vrijstelling is gedaan of dat je kind 4 jaar is en dat je al zeker weet dat je thuisonderwijs gaat geven.

Waar: Camping het Beloofde Land heeft kampeerplekken en accommodaties. Wij hebben kampeerplekken, boshuisjes en themahuisjes gereserveerd. Bij aanmelding kun je je voorkeur aangeven en dan proberen we daar rekening mee te houden.

Wanneer: 13 tot en met 20 september 2024

Belangrijk

 • Voor de workshops in de ochtend is ruimte voor 40 kinderen vanaf 3 jaar. Het kan zijn dat dit aantal wordt bereikt en dat we er niet meer kunnen toe laten. Mochten er nog meer aanmeldingen zijn dan kijken we of we kunnen uitbreiden qua kosten en qua ruimte op de camping, maar dit is niet gegarandeerd. Je kunt dan als nog komen, maar dan helaas niet deelnemen aan de workshops. We zullen dit op tijd meedelen via de site.
 • Aan de 8+ route kunnen maximaal 15 kinderen deelnemen. De kosten hiervoor zijn €25,-. Er is plek op volgorde van aanmelding. Dus hoe eerder je aanmeldt hoe groter de kans dat je er bij kunt zijn. Meldt je hier aan.
 • Er is gelegenheid om langer te verblijven. Daarvoor kun je ook de kampeerweerk boeken of de hele maand september.
 • Soms zijn er andere familieleden die ook verblijven op de camping. Zij kunnen ook met korting verblijven. Neem daarvoor contact op via de tomeettoweken@tomeetto.nl
 • Tijdens de week is gebleken dat het waardevol is om als groep met elkaar te verbinden en dat bezoek van anderen daarin verstoort. We verblijven op een camping en iedereen is vrij in zijn eigen beweging, maar we vragen er rekening mee te houden dat het storend kan zijn vooral voor andere kinderen als de dynamiek wordt onderbroken door mensen van “buitenaf” langs te laten komen.
 • Er zijn anders dan in voorgaande jaren plekken gereserveerd en die zijn gegarandeerd. Dit zijn de nummers B152-B159 en B139 (kamperen), B128+B129, B137+B138 (huisjes). Degene die het eerst aanmeldt heeft dus zeker een plekje. Iemand die later aanmeldt is zeker van harte welkom en kan op een plek die nog open is op de camping gewoon aansluiten.
 • Wil je een ander soort accommodatie: kijk dan via de site van de camping: https://beloofdeland.nl/plattegrond-tarieven/ of jouw locatie vrij is in de periode die je wilt komen. Wij kunnen het dan voor je reserveren nadat je een betaallink hebt gekregen en hebt betaald.
 • In de prijzen is nog geen toeristenbelasting berekend. Deze is €1,75 pp per nacht. Bij aanmelding kun je invullen welk aantal voor jullie gezin van toepassing is. Of boek het los hier.
 • Alle boekingen zijn op basis van 4 personen. Je kunt een extra persoon bijboeken bij het afrekenen. Dit is incl. toeristenbelasting a:
  1 pers accommodatie: €36,-
  1 pers kamperen: €32,-
 • Iedereen kan deelnemen in het team van TOmeetTO tijdens de week. Jij bent dan één van de mensen waar iedereen bij te recht kan en die er voor zorgt dat alles tijdens de week soepeltjes verloopt. Naast dat het enorm leuk is om te doen krijg je ook €50,- terug omdat je bijdraagt aan het groter geheel. Geef het aan in je opmerkingen als deel wilt zijn van dit team.
 • Het is al vaker voorgekomen dat gezinnen heel graag willen aansluiten, maar het financieel niet redden om de kosten te dragen. Wij vinden het belangrijk dat iedereen welkom is en daarom willen we graag dat je het ons laat weten als dit ook zo voor jou is. Elke keer zijn er nog mooie oplossingen gevonden om er toch bij te kunnen zijn. Dus schroom niet en laat het ons weten via tomeettoweken@tomeetto.nl

Aanmelden:

Kamperen A-veld

Themahuisje

Scroll naar boven