Circuslessen

Ontdek je eigen circustalent

Circus voor alle leeftijden

Bij de  circuslessen, die worden gegeven door Circus Amersfoort, leer je allerlei circustechnieken onder begeleiding van onze circusdocent en ouders die ondersteunen. De lessen bestaan uit workshops waarin allerlei circusdisciplines worden aangeboden. Denk aan acrobatiek, balanceren, jongleren, grond- en luchtoefeningen, presenteren, theater en trapeze. Er zijn wel meer dan tien verschillende circustechnieken, dus er is afwisseling genoeg! Je treedt ook op om te laten zien wat je hebt geleerd. Je kan op je gemak wennen aan het artiest-zijn en alles laten zien tijdens de eindvoorstelling!

Je hoeft niet per se thuisonderwijs te krijgen om mee te kunnen doen. Iedereen die in een groep past qua leeftijd is welkom!

Ook ouders kunnen meedoen met hun kinderen

Even een paar belangrijke dingen:

 • Kosten: De docent en de locatie worden ingehuurd. Er kunnen maximaal 20 kinderen in een groep. Op basis daavan zijn de kosten berekend. In totaal zijn de kosten €85,- per lessenreeks.
 • Lessen: Deze reeks van lessen zijn er 10 in totaal en allemaal achter elkaar. Deze zullen in november 2024 beginnen en eindigen in januari 2025. De lessen duren ruim een uur.
 • Samen: De momenten van de lessen zijn mooie gelegenheden om als gezinnen met elkaar op te trekken. Grote kans dat broertjes en zusjes op elkaar moeten wachten en dat we als ouders leuke activiteiten en momenten kunnen creëren voor degene die even geen les hebben. Ook is er in de omgeving genoeg te zien en te beleven zodat je er even op uit kunt met anderen. De locatie is bijvoorbeeld vlakbij de verkeerstuin en Kunsthal kade. Het zou fijn zijn als dit spontaan kan ontstaan en we onderling ook verbinding kunnen maken waardoor het niet “zo maar even naar circusles gaan” is. De ervaring leert dat de jongere broertjes en zusjes ook leuk mee kunnen doen meestal.
 • Locatie: De lessen vinden plaats in Circusschool Amersfoort. Deze locatie bevindt zich in Amersfoort.
 • Parkeren: Bij de locatie is voldoende parkeergelegenheid.
 • Er is geen gelegenheid om proeflessen te doen. Na aanmelding neem je deel aan de totale reeks. Lukt het niet om te komen dan kunnen we helaas niet het geld terug geven. Wel kun je iemand anders jouw plaats laten overnemen.
 • Ouders: Bij de jongste kids kunnen de ouders er bij zijn. Bij de andere groepen moeten er per keer twee ouders zijn om te ondersteunen. We zullen hierin rouleren. Ben je ouder/volwassen en wil je ook graag les? Dan kan dat in de tienergroep. Als deelnemende ouder moet je ook aanmelden en betalen.
 • Als er niet genoeg aanmeldingen zijn per groep zullen we leeftijden samen moeten voegen. Hierdoor kunnen ook de tijden nog veranderen. De vorige keer is er 1 groep ontstaan die om 10.15 startte.
 • Aanmelden kan tot 1 september 2024, maar als de groepen vol zijn dan kan daar geen uitzondering op worden gemaakt. Vol=vol dus.

Meld je nu aan!

Kids van 4 t/m 6 jaar

De jongste kinderen kunnen samen met hun ouders kennis maken met het circus.

Deze lessen starten om 11.45 uur en eindigen uiterlijk 13.00 uur

Kids van 7 t/m 12 jaar

Kinderen ouder dan 6 jaar kunnen samen hun circustalent ontwikkelen en mogen dat zonder ouders doen. Maar ouders zijn wel van harte welkom. Elke les zijn er sowieso twee ouders nodig ter ondersteuning.

Kinderen van 7 jaar die liever bij de jongere groep aansluiten zijn ook daar van harte welkom. Wil je dat even in de opmerking zetten bij de aanmelding?

De les start om 10.15 uur en eindigt 11.30 uur

Tieners van 12 jaar en ouder

Tieners kunnen zich ook gerust aanmelden. Bij genoeg aanmeldingen kan er na de andere groepen nog een les plaatsvinden en anders kan je bij de groep van 7-12 jaar aansluiten.

Data: altijd op woensdag

 • November: 6, 13, 20, 27
 • December: 4, 11, 18
 • Januari 2025: 8, 15, 22, waarbij 22e de eindvoorstelling

Doe je mee?

Heb je nog vragen, neem dan contact op!

Scroll naar boven