8+ dagen

Mooie momenten en herinneringen met leeftijdsgenoten

Wat zijn we blij om te kunnen vertellen dat voor de wat oudere kinderen speciale dagen komen die voor hen mooie momenten zijn om contact te leggen met leeftijdsgenoten en herinneringen te maken. Deze dagen zullen zo veel mogelijk met een inhoud zijn die bij de leeftijd past. Soms is dit met beweging, soms een goede uitdaging en een andere keer weer een thema wat hen zal aanspreken.

Er zijn een aantal ouders die op dit moment deze dagen in het noorden, het midden en het zuiden van het land organiseren. Elke dag heeft zijn eigen inhoud. De ene keer meer met programma de andere keer helemaal vrij. Maar in ieder geval op een locatie die aantrekkelijk is voor kinderen die 8 jaar zijn en ouder.

Belangrijk:

Je kunt aanmelden als je minimaal 1 kind hebt die 8 jaar of ouder is

 • Heb je ook jongere kinderen dan is het belangrijk even goed af te stemmen of het haalbaar is dat die mee gaan of dat je als ouders onderling daar even iets over moet afstemmen. Het is echt de bedoeling dat de oudere kinderen de ruimte krijgen.
 • De wens is er om deze dagen uit te laten groeien naar 12+ dagen. Dus is je kind echt al tiener dan is hij of zij echt van harte welkom en is het ook voor hen een mooi moment om aan te haken.
 • Er is een aparte groep op Telegram aangemaakt waarin alle activiteiten worden gepost en waar je ook je vragen kunt stellen. Natuurlijk kan dat ook altijd via info@tomeetto.nl
 • Wil je zelf ook graag een activiteit organiseren voor 8+ers dan ben je van harte welkom! Hoe meer mensen, hoe meer regio’s en hoe meer verbinding en netwerk. Laat het gerust weten via info@tomeetto.nl

De volgende momenten zijn er de komende tijd


Agenda 8+ heel Nederland

woensdag 04 september 2024
 • 8+ Noord - 8+ Midden Schoolkamp “Beleef de Steentijd’ - Lelystad

  woensdag 04 september 2024 - 2:00 pm - vrijdag 06 september 2024 - 2:00 pm
  Archeologisch Openluchtmuseum Swifterkamp Vlotgrasweg 15 8219 PP Lelystad

  Doelgroep: groep 6 t/m 8 basisonderwijs en eerste klassen voortgezet onderwijs - minimum leeftijd 8 jaar - maximaal 35 deelnemers

  Wat: Bij opgravingen in de buurt van Swifterbant werden in 1966 resten van een eeuwenoude cultuur ontdekt. De Swifterbantcultuur vormde in midden Nederland de overgang tussen de leefwijze van de jager-verzamelaar en de eerste boeren. Swifterkamp is een nagebouwd prehistorisch dorp zoals het zo’n 4000 tot 6000 jaar geleden geweest moet zijn. Er staan 2 boerderijen, een paar kleinere gebouwtjes, en een jagershut. Ook is er een speelveld, een vuurplaats, goed zwemwater, boomstamkano’s en nog meer.

  In dit unieke dorp gaan wij een paar dagen op kamp in de prehistorie. We gaan een natuurbelevingswandeling maken, we gaan graan malen, vuur stoken en een snorrebot maken, we gaan hout sprokkelen om de vuren brandend te houden en bereiden samen lunch en diner op prehistorische wijze. Naast deze vaste programmaonderdelen is er vrije tijd om bijvoorbeeld te spelen en verhalen te vertellen of te zingen bij het kampvuur. Heb je ideeën om het programma an te vullen met meer prehistorische activiteiten, ik hoor het graag!
  We slapen op strozakken in de boerderijen, neem zelf een hoofdkussen en slaapzak mee. Alle maaltijden, koffie en thee zijn bij de prijs inbegrepen. Modern sanitair is aanwezig.

  Kosten: 80 euro per persoon, zowel voor de leerlingen als de ouders/begeleiders
  Aanmelden: Dit evenement wordt door mij (Jessica) georganiseerd speciaal voor thuisonderwijs-gezinnen. Wil je mee? Stuur via de website even een bericht met jullie namen, leeftijden (van de kinderen) en een 06 nummer waarop jullie te bereiken zijn. En natuurlijk bij welke musea of activiteiten we jullie gaan zien. Je krijgt van mij een uitnodiging voor de WhatsApp groep waarin ik 5 tot 6 weken vantevoren een betaalverzoek en andere relevante informatie zal delen. Na betaling is jullie aanmelding bevestigd. Kosteloos annuleren kan tot 14 dagen voor elk bezoek.
  
Ps:Dit evenement onderdeel van een hele serie activiteiten over het ontstaan van de aarde tot en met de eerste boeren. We kijken naar de ontwikkeling van het leven, evolutie, dinosauriërs, dieren in de IJstijd en nu. We leren over de geologische tijdschaal, de beweging van de aardkorst, vulkanen en aardbevingen. We onderzoeken fossielen en de vorming van het landschap door gletsjerijs. We ervaren hoe het is om te leven als Neanderthaler tijdens de IJstijd, in een prehistorisch dorp gedurende de Swifterkampcultuur en in Drenthe als hunebedbouwer en gaan een replica van Trijntje bekijken. Ik stuur je desgewenst graag het hele overzicht toe.

Heb jij ook goede ideeën voor deze dagen dan horen we ze graag! Maar liever nog dat je in het team van de organisatie betrokken bent zodat we een breed draagvlak kunnen creëren. Dus van harte welkom om ook te faciliteren wat bij jouw kind past of waar je zelf als ouder blij van wordt.

MELD AAN OM DEEL TE ZIJN VAN HET TEAM

Scroll naar boven